Over Schiphol en de luchtvaart

Taxi vervoer vanuit Schiphol


Taxi delft

Na jaren veel problemen op Schiphol met taxivervoer heeft de burgemeester van Haarlemmermeer ingegrepen. Het probleem was dat er veel taxi’s op Schiphol niet allemaal legaal zijn, ze beschikken niet over bepaalde vergunningen die nodig zijn wanneer diensten wil aanbieden op Schiphol. Een van de regels voor deze vergunning is dat de prijzen vooraf moeten worden afgesproken en zichtbaar moeten zijn voor klanten, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Taxironselaars

Deze actie is ondernomen omdat er vorige jaar een flink stijging van klachten is gekomen. Deze klachten kwamen voornamelijk van passagiers die uit Schiphol kwamen. Vooral buitenlandse reizigers die weinig weten van de regels en normen van taxi’s waren hier de dupe van. Ze werden door taxironselaars aangesproken bij de uitgang van de terminals. Ze werden meegenomen naar hun taxi en vervoert naar hun bestemming. Alleen de prijzen die deze taxironselaars vroegen aan de passagiers waren soms enorm. Ze werden ook gedwongen om dit te betalen. Er zijn enkele klachten binnen gekomen dat klanten zijn bedreigt om te betalen. Zo zijn er diverse verhalen naar buiten gekomen van enkele honderden euro’s voor een ritje van een half uurtje.

Regels

Vorig jaar was door de rechter bepaald dat alle taxi’s welkom waren op Schiphol ook als je geen vergunning had. De rechter had toen bepaald dat het weigeren van taxi’s te ver ging. Het enige wat wel mocht is het afsluiten van rijbanen voor chauffeurs zonder vergunning. Zij moesten dan ergens anders gaan staan of hun auto parkeren in de garage bij Schiphol. Dit zorgde alleen voor chaos bij de uitgangen van de terminal. Niet alleen de eerlijke taxiondernemers waren hier de dupe van maar ook de reizigers die telkens werden lastig gevallen. Ze voelde zich gedwongen om mee te gaan.

Imago Schiphol

Deze activiteiten zorgt voor een slechte imago van Schiphol en Nederland. De burgemeester was genoodzaakt om passagiers van Schiphol te beschermen tegen taxichauffeurs die geen vergunning hebben gekregen om daar te mogen staan. Zeker voor mensen die in het buitenland wonen en hier voor zaken komen of op vakantie is het belangrijk dat het voor hun duidelijk is waar en welke taxi veilig is om te nemen. Daarnaast moeten de taxichauffeurs beschermen die wel netjes aan de regels houden en ook een flinke bedrag hebben betaald voor een vergunning.

Een van de taxibedrijven die wel een vergunning heeft is Delftpersonenvervoer. Deze brengt je vanuit Delft naar Schiphol en kan je ook ophalen van Schiphol.

Have any Question or Comment?

One comment on “Taxi vervoer vanuit Schiphol

Blij om te horen dat de taxi op Schiphol meer gereguleerd zal worden. In Amsterdam bij het Centraal Station is het nu al een stuk beter. Erg belangrijk, want: de eerste indruk van toeristen wordt daar gevormd.

Comments are closed for this post !!