Over Schiphol en de luchtvaart

KlM toen en nu


De op twee na grootste vliegbedrijf van Nederland De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). De thuishaven van KLM is schiphol in Amsterdam. KLM is wereld wijd een groot bedrijf die vliegt over de hele wereld om passagiers naar hun bestemming te brengen. In 2004 is er een samen werking gekomen met air-France en sinds toen bestond KLM ook in Frankrijk onder de naam air-France KLM.  KLM behaalt haar omzet uit drie kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vrachtvervoer en vliegtuigonderhoud. KLM heeft goeie jaren achter de rug en kent veel succes over de hele wereld. Met hun mooie blauwe logo is KLM makkelijk te herkennen.

KlM’s geschiedenis

Dit prachtige bedrijf is begonnen op dinsdag 7 october 1919 in Den Haag. Ook het eerste KLM kantoor werd op 21 october 1919 aan de Heerengracht in Den Haag geopend. KLM is hiermee de oudste oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij. Tot op het heden zien mensen KLM als een historisch iets dat is onstaan. 17 mei 1920 was ook de eerste vlucht met het eerste vliegtuig van KLM genaamd DeHavilland DH-16. De reis was van Londen naar Schiphol.

KLM’s heden

Jaarlijks vervoert KLM ruim twintig miljoen mensen en driekwart van die mensen gaan wij schiphol. KLM schiphol wordt ook gebruikt als tussenstop naar bijvoorbeeld Londen of Spanje. Bij KLM kan je daar aan de ballie inchecken om in het vliegtuig te stappen, maar als je alle drukte wilt vermijden kan je ook online inchecken wat veel gemakkelijker is. Ook kunnen passagiers die op Schiphol aankomen, worden via borden naar de aankomsthal verwezen. Als ze van buiten het Schengengebied komen, moeten ze ook bij aankomst langs de marechaussee. Na het afhalen van de bagage gaan ze langs de douane, die de bagage kan controleren.

Korting bij KLM

Hier kun je online kortings codes kopen voor de aankomende vlucht die je boekt bij KLM. Je kunt op www.klm.nl kijken naar jouw ideale vakantie bestemming. Door een KLM kortingscode te kopen krijgt KLM ook meer klanten en daardoor ook meer omzet. Dus dat is goed voor iedereen!