Over Schiphol en de luchtvaart

De 9 beste reisgenoten


Sommige mensen reizen het liefst alleen, maar heel veel mensen kiezen ook voor een groepsreis. Soms met mensen die ze nog nooit eerder ontmoet hebben. Je weet alleen dat je een gemeenschappelijke passie hebt en dat is reizen! Of je nu ergens in tropen op pad bent of lekker aan het wintersporten bent, die gezamenlijke interesse neemt niemand je weg. Er bestaan verschillende soorten reisgenoten en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Het feestbeest

Het feestbeest vindt dat slapen wel later kan, want hij/zij gaat het liefst tot diep in de nacht op stap. Het feestbeest kent alle hippe clubs, coole bars en kent de gaafste optredens.

2. De cultuurliefhebber

De cultuurliefhebber is eigenlijk het tegenovergestelde van het feestbeest. De cultuurliefhebber gaat op vakantie om cultuur te proeven. Hij/zij weet de beste toeristische plekjes en neemt je mee naar tempels, musea en exposities.

3. De socializer

De socializer is de type persoon die nooit alleen zal reizen. Je hebt ook nooit het gevoel dat je alleen bent. Hij/zij maakt gemakkelijk nieuwe vrienden en kom gauw in contact met nieuwe mensen. Je vakantie gaat er heel anders uit zien door iemand met een vlotte babbel!

4. Mr(s). TomTom

Mr(s). TomTom zorgt ervoor dat je overal terecht komt waar je terecht wil komen. Hij/zij weet precies waar jullie heen moeten; je wordt overal mee naar toegenomen en je weet dat het goed komt.

5. De fotograaf

De fotograaf is degene die alle gebeurtenissen vastlegt. Het kan een beetje vermoeiend zijn, want een foto van de fotograaf is vaak nooit goed genoeg. Hij/zij zal een aantal foto’s schieten om ervoor te zorgen dat hij/zij de beste te pakken heeft. Als hij met een digitale spiegelreflexcamera foto’s maakt, wil hij de ISO, sluitertijd en dergelijke goed ingesteld hebben, waardoor je soms redelijk wat tijd kwijt bent. Echter, het resultaat maakt alles goed.

6. De minimalist

De minimalist is vrijwel niets nodig. Met een rugtas kunnen zij al gauw weken vooruit, als het niet langer is. De minimalist heeft misschien wel wat ruimte over voor jouw spullen!

7. De talenkenner

De talenkenner is eenvoudig in te zetten als je de weg moet vragen, in contact wil komen met de lokale bevolking of om geschrifte te vertalen. De talenkenner is daarom ook een van de beste reisgenoten die je kunt hebben!

8. De voedselliefhebber

De voedselliefhebber weet wat goed en slecht is. Hij/zij kent de lokale specialiteiten en zorgt ervoor dat iedereen goed en voedzaam eten krijgt.

9. De avonturier

De avonturier is elke dag op zoek naar avontuur. Hij/zij blijft niet in het hotel zitten, maar gaat erop uit. De avonturier zorgt elke dag weer voor een topdag die je niet snel zult vergeten!